Harju rügemendi univormid 16. juuni 2011

Kolme Krooni Klubi teeb ettevalmistusi uute, ajastutruude univormide valmistamiseks!
Pärast pikki läbirääkimisi, vaidlusi, kõhklusi ja vaimustust oleme jõudnud ühe väga tähtsa etapi algusesse - oleme löönud käed ühe eestis tegutseva Rootsi päritolu käsitöömeistriga Harju rügemendi univormi prototüübi valmimiseks.
27. juunil saavad Padise mõisas kokku viis osapoolt: Peter Holmgren (Nerike Wermeland'i rügemendi üks eestvedaja, ajastu asjatundja), Kolme Krooni Klubi juhatus (Rainer ja mina), Kalle Kroon (ajastu asjatundja, raamatu "Kolme Lõvi ja Greifi all Põhjasõjas" autor, Kolme Krooni Klubi auliige), sõbrad MTÜ Äigarid ja prototüübi valmistaja Jeorge.
Tulevad kolm-neli tõsist tööpäeva, kus arutatakse/vaieldakse tulevase vormi iga pisema detaili üle.
Peter toob kokkusaamisele suure koguse esemeid (milledest osa on originaalid!) ja ka lõikeid, mida nad on kasutanud oma vormide ja vormide juurde kuuluvate aksessuaaride tegemiseks.
Kalle toob kaasa põhjalikud teadmised, milline nägi välja üks Harju rügemendi karoliin.
Meie toome kaasa oma entusiasmi :)
Ja Jeorge paneb paika plaani, kuidas seda kõike tegema hakata.
Lõpptulemuseks peaks meil valmima vorm, mida Eesti pind ei ole näinud pea 300 aastat. Ja mis kõige tähtsam, me saame know-how, kuidas üks vorm peaks valmima: joonised vormide ja vormi juurde kuuluvate aksessuaaride kohta, vormid nööpide ja pannalde jms tegemiseks, ülevaate tööprotsessist jne.

Igatahes oleme rohkem, kui põnevil ja ei suuda lõpptulemust ära oodata.


Kommentaarid: 3

  • anneli veia 20. juuni

    nonii,on veel kedagi kes on veelgi rohkem põnevil,edu!

  • Antti Volmonen 12. juuli

    Noniin, hienoa. :))

  • rainer lapsanit 13. juuli

    põnevusi tuleb oodake aint ,see on alles algus.kui rattad üks kord veerema hakkavad siis katsu seisma jääda juba on kiirus eba harilikult suur eestlaste kohta :D

Lisa kommentaar

Email again: